Responsive design is een website voor mobiele apparaten

Mobiel internet groeit en zal in de komende jaren steeds meer marktaandeel krijgen. Steeds meer mensen bezoeken websites via hun smartphone of tablet. Een responsive website, beter gezegd responsive design gaat de standaard worden voor een website. De website wordt zo ontwikkeld dat deze zich optimaal presenteert op welk apparaat dan ook. Optimale navigatie voor touch bediening en perfecte leesbaarheid voor tekstuele inhoud.

Wat zijn de kosten voor een responsive website

Wij zijn van mening dat elke website dmv responsive design moet worden gebouwd. We rekenen dan ook geen aparte meerkosten meer indien de website conform een responsive design wordt gebouwd. Onze prijzen voor een website zijn incl. het responsive opzetten van de website. Bij uitzondering zijn er websites die simpelweg niet geoptimaliseerd hoeven te worden voor mobiel of tablet, vanwege bepaalde inhoud, maar dit komt tegenwoordig zelden meer voor.

Responsive website of mobiele website

Indien gewenst kunnen wij ook een mobiele website ontwikkelen, al komt dit (bij ons) minder veel voor en wij bepalen dit in samenspraak met de klant en geven ook advies om misschien juist wel voor een mobiele website te gaan of voor een responsive website. Enkele voor en nadelen zijn:

De voordelen van een mobiele website zijn:

  • speciaal ingericht voor de mobiel (niet voor tablets!!). De gegevens die niet relevant zijn worden niet getoond. Een dergelijke site lijkt veel op een app.
  • eenvoudiger dan de websites voor de pc / tablet
  • meer gespecialiseerd op het aanbod van producten/diensten van de eigenaar van de website.
  • een mobiele website heeft doorgaans een hogere conversie.

De voordelen van een responsive website zijn:

  • flexibel en wordt optimaal weergeven op elk apparaat.
  • zorgt ervoor dat bezoekers dezelfde pagina’s kunnen bereiken via dezelfde URL’s als op een laptop of desktop.
  • werkt beter in zoekmachines; het betreft namelijk 1 website/CMS en geen dubbele content.
  • een responsive website is makkelijker te bouwen en daardoor een kosten efficiënte manier om je website te optimaliseren voor het gebruik op een mobiele apparaten.

GRAAG KOMEN WIJ MET U IN CONTACT?

Een WordPress website of Woocommerce webshop elke website is te ontwikkelen conform een responsive design. Bekijk hier een greep uit ons werk. Wij zijn enthousiast en gedreven.

Neem gerust contact met ons op via 075 771 07 09 of e-mail.

WebmarQ

Rode Ring 47 E
1566 HR Assendelft

Telefoon: 075 771 07 09
E-mail: info@webmarq.nl

Wij zijn ook social

Voor het gemak

    Op de kaart gezet