Content (tekst op een website) vaak onderschat

De content, oftewel tekst en beeld wat men op hun website wil gaan plaatsen, wordt nog vaak weggeschoven met de gedachte, of zelfs de woorden, als: “Oh, dat ga ik wel plaatsen als de website helemaal klaar is”. In mijn optiek veranderd dat de complete ontwikkeling van een website en komt het er eigenlijk op neer dat de content zich moet aanpassen aan het design van de website in plaats van dat het design van de website zich aanpast aan de content.

In alle gevallen probeer ik erop aan te dringen dat de klant mij grotendeels (het liefst alles) van de content al aanlevert voordat ik ga beginnen met het webdesign van de website.

Content tov responsive webdesign

Helemaal sinds responsive webdesign zo belangrijk is geworden is het belangrijk om vooraf te weten welke content er op de website geplaatst gaat worden. Kopteksten moeten mooi in verhouding staan tot het mobiele apparaat, teksten moeten een goed leeservaring bieden en afbeeldingen moeten in het juiste formaat worden weergegeven. Sinds ik met responsive design ben gestart (en tegenwoordig alle websites standaard responsive bouw) is mijn werkwijze langzaam aan het veranderen en raak ik steeds meer overtuigd van de mobile first manier van werken.

Mobile first

Mobile first zegt iets over op welke manier de website is ontworpen en responsive design is de feitelijk de manier waarop de website is gebouwd (ondanks het woordje ‘design’ – responsive design klinkt gewoon beter dan responsive bouw :-)). Je kan er niet omheen dat mobiel gebruik en het bezoeken van websites via mobiele apparaten (smartphones en tablets) blijft groeien. Het ontwerp van een website voor laptop of desktop kan een mobiele versie van de website behoorlijk in de weg zitten.

Mobile first webdesign

Wat betreft deze afbeelding is het natuurlijk prima mogelijk om afbeeldingen te laten schalen voor weergave op mobiele apparaten, maar de gedachte is dat zonder dat je er iets mee doet alles vanaf mobiele weergave altijd past op een tablet, laptop of desktop en andersom niet. Daarom is het ook zo belangrijk om te weten, voordat er wordt begonnen aan het design voor je website, welke content er uiteindelijk op de website komt te staan, zodat je het design hierop kan aanpassen.

Ben je op zoek naar een internetbureau die voor jou een nieuwe website kan bouwen geoptimaliseerd voor elk apparaat of wil je je bestaande website laten ombouwen zodat deze responsive is, bel 075 771 07 09 of stuur ons een bericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WebmarQ

Rode Ring 47 E
1566 HR Assendelft

Telefoon: 075 771 07 09
E-mail: info@webmarq.nl

Wij zijn ook social

Voor het gemak

    Op de kaart gezet