Een responsive website laten maken?

Het wordt steeds meer benadrukt. De beste website is een responsive website. Een responsive website wordt zo gebouwd dat deze een geoptimaliseerde weergave en gebruikerservaring geeft voor het apparaat waarop de website wordt bezocht. Google wil dat websites zich blijven ontwikkelen en wij zijn dus genoodzaakt om mee te groeien en te zorgen dat een website voldoet aan de wensen (eisen) van Google. We willen toch allemaal dat onze website goed wordt gevonden in de grootste zoekmachine op het internet.

Meer waardering voor een responsive website

Bij de laatste update van Google hebben ze de algoritmes aangepast en scoren responsive websites beter. Dit heeft allemaal te maken dat Google vindt dat een website een goede gebruikerservaring moet bieden en met de steeds maar groeiende mobiele markt (smartphones en tablets) moet ook voor deze apparaten de gebruikerservaring geoptimaliseerd worden. Het is dus ook belangrijk om bij het design van je responsive website goed na te denken over de interactie. Zo zal een bezoeker via een smartphone snel een telefoonnummer en/of adres willen vinden. Google heeft zelf een mobiel vriendelijkheids test online staan waarmee je je huidige website kan testen.

 Google mobiel vriendelijkheids test

Responsive website hoger in google dan een aparte mobiele website

Mobiele website vs responsive websiteVóór de responsive website waren er al (en nog steeds) aparte mobiele websites. Een aparte mobiele website staat helemaal los van de desktop website en hierbij zie je vaak de URL: m.website.nl of website.nl/m/. De mobiele website draait dan dus op een apart domein cq subdomein. Er zitten natuurlijk wel voordelen aan een aparte mobiele site, want je kan deze compleet anders opzetten tov de desktop website waar bij een responsive website de inhoud van de desktop website op een betere (aangepaste) manier wordt gepresenteerd aan de bezoeker. Een aparte mobiele website heeft een meer ‘call to action’ uitstraling en ik geloof ook wel dat dit ook meer gebeurd als bij een responsive website.

Een mobiele website daarentegen is specifiek gebouwd voor 1 soort apparaat met een bepaald schermformaat, maar met de hoeveelheid verschillende schermformaten van alle mobiele apparaten tegenwoordig is een responsive website weer ideaal, want dit is maar 1 website geoptimaliseerd voor al deze verschillende schermformaten. Als je voor al deze formaten een aparte mobiele website moet laten bouwen dan gaat dit behoorlijk wat tijd en kosten met zich meebrengen (ik heb dit in de praktijk dan ook nog nooit meegemaakt).

Op zoek naar een internetbureau voor een responsive website?

i-Impressions ontwerpt en bouwt standaard een responsive website. Het is geen vraag meer of de website responsive moet zijn of niet. Dit is standaard! Wil jij een responsive website laten maken of wil je je bestaande website om laten bouwen naar een responsive website? Bel 075 771 07 09 of neem contact met op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WebmarQ

Rode Ring 47 E
1566 HR Assendelft

Telefoon: 075 771 07 09
E-mail: info@webmarq.nl

Wij zijn ook social

Voor het gemak

    Op de kaart gezet