Updaten van je CMS is belangrijk

Het gebruik van een CMS is ideaal om je website te bewerken en aan te passen zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt. Wat alleen een belangrijke bijkomstigheid is is het updaten van je CMS systeem. Op het moment dat je website draait op een verouderde versie van het CMS wordt de kans groter dat hackers toegang kunnen krijgen tot je website en dus ook schade kunnen toebrengen. Je kan dit vergelijken met een virus scanner op je computer. Deze moet ook continue nieuwe updates binnenhalen, zodat het bescherming biedt tegen de nieuwste virussen.

Update je Content Management Systeem (CMS)

Wij maken gebruik van het open source CMS systeem WordPress (en voor webshops Woocommerce). Het updaten van deze systemen bestaat uit 2 onderdelen. Eén daarvan is het updaten van het CMS zelf. WordPress wordt continue verder ontwikkeld en er komen dan ook om de zoveel tijd nieuwe versies uit. Deze nieuwe versie van het CMS bevat niet alleen verbeteringen mbt gebruikerservaring en mogelijkheden, maar ook verbetering mbt beveiliging. Het is dus belangrijk dat je het CMS update en de beveiliging hoog houdt.

Update plugins die worden gebruikt op je website

Naast de nieuwe versies die uitkomen van het CMS worden WordPress plugins ook steeds weer verbeterd mbt functionaliteit en beveiliging. Vrijwel altijd worden er, bij een WordPress CMS plugins geïnstalleerd die extra functionaliteit biedt op je website. Net zo belangrijk als het updaten van het CMS is het updaten van deze plugins.

Waar moet je op letten bij het updaten van je CMS of plugins

Ondanks dat het updaten van je CMS in de meeste gevallen een geautomatiseerd proces is, en je dit kan doen met één druk op de knop, zijn er toch dingen waar je op moet letten. Een CMS vereist bijvoorbeeld bepaalde specificaties waar je website server oftewel je hosting provider aan moet voldoen. Het kan zijn dat een nieuwe versie van het CMS een hogere versie vereist van de software die op de server van je hosting provider draait. Een goede hosting provider houdt zijn server software ook wel up-to-date, maar het is wel iets om rekening mee te houden. Plugins / extensies zijn ook met één druk op de knop te updaten, maar hier geldt hetzelfde als bij het updaten van je CMS en daarnaast moet je weten of de plugin wel compatible is met de versie van je CMS.

Updaten van je CMS uitbesteden

Wij hebben inmiddels een aantal keer meegemaakt dat iemand met het probleem kwam dat zijn website niet meer werkte na het uitvoeren van een update. Afhankelijk van de situatie kan het een tijdrovende klus zijn om de website weer te herstellen en het terugzetten van een backup die (hopelijk) door de hosting provider automatisch wordt gemaakt is ook niet altijd even simpel. Wij hebben een onderhoudsabonnement voor WordPress website onderhoud, zodat u er verzekerd van bent dat uw website altijd up-to-date is en optimaal beveiligd is.

Wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op of bel ons op 075 771 07 09.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

WebmarQ

Rode Ring 47 E
1566 HR Assendelft

Telefoon: 075 771 07 09
E-mail: info@webmarq.nl

Wij zijn ook social

Voor het gemak

    Op de kaart gezet